Noc výskumníkov 2017

Deti sú naša budúcnosť, preto sme vždy radi súčasťou vedeckých podujatí, ktoré sú venované práve im. Na Noci výskumníkov sme sa stretli s malými vedcami a bolo super .

V stánku s názvom „Veda hrou“ sme predstavili 58 centimetrov vysokého humanoidného robota NAO, ktorý je malá „osobnosť“ s unikátnou kombináciou hardvéru a softvéru. Je samozrejmosťou že dokáže chodiť, zdvíhať zo zeme predmety a naučí sa aj tancovať, či hrať futbal. Je hviezdou vo vzdelávaní vo viac ako 70tich krajinách sveta. Využíva sa na hodinách informatiky od základných škôl až po univerzity. Študenti sa na ňom môžu učiť programovanie v zábavnom a praktickom prostredí.

Návštevníci si taktiež mohli vyskúšať play seat a „zajazdiť“ si rýchlu jazdu na športovom aute. Taktiež sme predstavili zariadenie Leap Motion pre ovládanie diania vo virtuálnej realite tou najprirodzenejšou cestou – pomocou rúk, bez nutnosti akýchkoľvek ďalších doplnkov. Nová generácia Leap Motion prináša revolučnú presnosť snímania a nízku odozvu. Leap Motion je vhodný aj pre bežné ovládanie počítača, nezávisle na použitie so zariadeniami pre virtuálnu realitu.

 

Comments are closed.